Specialisaties

Hieronder volgen een aantal specialisaties op gebied van hypnose en direct gerelateerd.

HypnoCoaching™

In deze tijd maken steeds meer mensen gebruik van een meer persoonlijke begeleiding met behulp van een coach. Door daarbij gebruik te maken van hypnotische technieken in combinatie met NLP wordt het coachen efficiënter en effectiever.

NLP – Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP is voortgekomen uit het werk van Milton H. Erickson en staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Bij NLP worden patronen van taal en zintuiglijke waarneming systematisch met elkaar in harmonie gebracht om een bepaald doel te bereiken. Het is mogelijk om zodoende een andere kijk op het leven te bewerkstelligen en daardoor tot een ander gedrag te komen.

EFT – Emotional Freemdom Technique

EFT staat voor ‘Emotional Freedom Technique’. Het is een techniek die zowel in combinatie met hypnose als ook afzonderlijk wordt toegepast. Het maakt deel uit van een nieuwe psychologische richting (Energy Psychology) die de laatste decennia in de VS is ontwikkeld.

De energetische principes van EFT zijn gebaseerd op een combinatie van inzichten uit de kwantumfysica met die uit de duizenden jaren oude acupunctuurleer.

Tijdens het toepassen van EFT wordt de emotionele lading van een ervaring direct verminderd. Het is een techniek die eenvoudig is aan te leren.  [Lees verder…]

Uitgangspunt van regressie is dat de herinnering aan alles wat een mens vanaf zijn geboorte of zelfs conceptie heeft meegemaakt in zijn lichaamssysteem is opgeslagen. Die informatie kan – indien van belang – tijdens een sessie op een verrassend eenvoudige manier naar voren komen en worden gebruikt om inzicht te krijgen in de problematiek van de cliënt.

Regressie werkt vaak tijdbesparend

Het gebruik van regressie is een van de krachtigste hulpmiddelen bij de toepassing van hypnose en kan veel tijd besparen. [Lees verder…]

In het Nederlands heet Life Between Lives (LBL): Leven Tussen de Levens (LTL).

Deze methode maakt gebruik van informatie uit het zogenaamde tussen- bestaan: de wereld waar onze individuele ziel verblijft tussen haar verschillende incarnaties. Het wordt ook wel spirituele of zielsregressie genoemd en gaat een stap verder dan reïncarnatie therapie [Lees verder…]

PMA staat voor Progressive Mental Alignment en dit komt voort uit recente opzienbarende conclusies door het verbinden van onderzoeksresultaten en ontdekkingen op het gebied van biologie, fysiologie, neurologie, psychologie en kwantumfysica.

Progressive Mental Alignment openbaart dat het merendeel van alle gezondheidsproblemen, alsmede onze negatieve reactiepatronen en relatieconflicten, te wijten zijn aan, tot voor kort onbekende, stoorzenders in ons onderbewustzijn. Deze stoorzenders, Bad Clusters genaamd, ondermijnen het gezonde evenwicht in onze fysiologische processen.

PMA maakt deze onderbewuste stoorzenders zichtbaar voor ons bewustzijn waardoor [Lees verder…]

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van oogbewegingen om emotionele ervaringen positief te herprogrammeren.

Hoe gaat EMDR in zijn werk? En hoe werkt het?

Zoals het woord het aanduidt: oogbeweging. Dat is één van de stimulatiemogelijkheden waarmee je het brein ritmisch prikkelt. Hiernaast zijn er ook andere methodes zoals een koptelefoon met klikjes, die u ritmisch links en rechts hoort, ritmische tikjes op de knieën of tikjes op de schouders.

Door deze stimulatie wordt het verwerken oftewel het ´informatie- verwerkings- systeem´ in uw brein zodanig geprikkeld, dat in korte tijd [Lees verder…]