Hypnotherapeuten

De hypnotherapteuten van Hynovisie zijn wijdverspreid over Nederland. Dat betekent dat je gemakkelijk een goede hypnotherapeut kunt vinden in jouw regio.

Hypnotherapeut Cappelle aan den IJsselDeze hypnotherapeut in Capelle aan den IJssel (omgeving Rotterdam) is bereikbaar op telefoonnummer 010-4586532.

Haar e-mailadres is: info@levenshouding.nl

Achtergrond van deze hypnotherapeut in Capelle aan den IJssel

Ze biedt hulp bij het omschakelen naar een nieuwe “levenshouding”.
[Lees verder…]

Hypnotherapeut EindhovenHypnotherapeut Vera van Mierlo heeft haar praktijk in Helmond.

Ze is arts, health counseling, psychotherapeut, Hypnocoach (TM), hypnotherapeut, NLP master practitioner, Gecertificeerd Simonton councelor. EFT (Emotional Freedom techniques) deskundige en geeft EFT workshops. [Lees verder…]

Hypnotherapeut OverijsselHypnotherapeut Harrie van der Sande heeft zijn praktijk in Mariënheem (gemeente Raalte, provincie Overijssel.) Hij is te bereiken op het telefoonnummer: 0572-36 50 84

Achtergrond van deze hypnotherapeut in Mariënheem

Harrie werkte ruim 30 jaar als A en B verpleegkundige, als leidinggevende en als docent en als sociaal verpleegkundige (S.P.V.) in begeleiding en sociale opvang van mensen in probleemsituaties. [Lees verder…]

Hypnotherapeut 't HardeHypnotherapeut en cursusleider Marina Niemeijer van Hypnovision heeft haar praktijk in ‘t Harde.

Achtergrond van deze hypnotherapeut in ’t Harde

Ervaring in het geven van cursussen en begeleiden van mensen heb ik opgedaan in de afgelopen 17 jaar als cursusleider [Lees verder…]

Hypnotherapeut in Breda: Franklin SluijtersHypnotherapeut F. Sluijters, heeft zijn praktijk in Breda (Ulvenhout).

Hij is bereikbaar op het telefoonnummer 076 – 565 14 68 / 06 – 23 77 23 79  en op het e-mailadres: sluijters@planet.nl

Achtergrond van deze hypnotherapeut in Breda (Ulvenhout)

Huisarts in eigen praktijk (1970-2001)

Hoe werk ik als hypnotherapeut?

Op de eerste plaats: ik neem de tijd om mensen te zien en te helpen. Na een mail- of telefonische aanvraag bel ik altijd terug om uit te zoeken of mijn manier van werken past bij de vraag en het verwachtingspatroon van de aanvrager. Zo nodig verwijs ik door naar andere hulpverleners. Ik schrijf geen medicijnen voor.

De afgelopen 25 jaar heb ik veel bijgeleerd over de manier waarop een mens informatie (lees beelden en gedachten) verwerkt en opslaat. Ik raakte ook overtuigd van de kracht van het juiste woord op de juiste plaats.

Zelfs nu nog ontmoet ik mensen uit mijn vroegere praktijk, die mij vertellen dat ik tijdens een consult iets tegen hen heb gezegd, dat hun leven op dat moment heeft veranderd. Veel artsen zijn zich niet bewust van de impact van hun woorden.

Dit geldt helaas ook in negatieve zin. Een patiënt die bij de dokter komt is vaak gespannen, uitermate gevoelig en ontvankelijk voor wat hij misschien te horen krijgt. Hij hoort dan meestal alleen datgene waarvoor hij bang is het te horen en de rest van de inhoud van de boodschap komt niet meer binnen. Angst voorkomt dat hij op dat moment helder kan denken.

Hij is dan in hypnose*, een natuurlijke staat van bewustzijn, die we als mens allemaal kennen. Als hypnotherapeut maken we er in positieve zin gebruik van om ongewenste vastgeroeste patronen te veranderen. Denk met name aan die voortdurende waarom vragen, waar nooit een bevredigend antwoord op komt.

Ons lichaam is een soort databank, waarop onze gevoelens (emoties) zijn af te lezen. Het gaat niet om wat voel ik, maar waar voel ik dat in mijn lichaam? Feitelijk: waar kan het bloed op dat moment niet voldoende stromen? Voor veel mensen is die vraag lastig te beantwoorden, omdat ze de verbinding met hun lichaam tijdens hun leven zijn kwijtgeraakt en als maar in hun hoofd zitten.

Ons lichaam met zijn aangeboren intelligentie wil ons juist helpen. Onze onbewuste automatische piloot zoekt op elk moment naar de juiste balans in ons energie** lichaam.

Inmiddels is wetenschappelijk vastgesteld dat al onze lichaamscellen (70 triljoen!) via lichtsignalen met elkaar communiceren. Dat zegt iets over de snelheid en directheid van informatieverwerking. Met ons verstand is dat niet te bevatten!

Vanuit dit inzicht ben ik ook meer gaan denken over ons intermenselijk communiceren. Een energetische benadering werkt meteen in het moment en kan hinderlijke denkgewoontes en lichaamspatronen ter plekke deleten. Een of twee sessies zijn meestal voldoende. Het kan jaren van zoeken naar verklaringen uit het verleden besparen. Het gaat om een nieuw gevoelde beleving van persoonlijke keuzevrijheid!

De laatste jaren is er een meerwaarde toegevoegd aan mijn werk. Bij een baby zijn alle voorwaarden om lichamelijk te functioneren al bij de geboorte aanwezig. Hij/zij is dus goed geïnformeerd. Is dit alleen maar genetisch bepaald via de ouders of is er nog iets anders dat hem/haar uniek maakt en een eigen unieke identiteit geeft?

Bestaat er zoiets als de specifieke energie van de Ziel?

De moderne theoretische fysica maakt inzichtelijk hoe het leven zich afspeelt in één groot samenhangend veld. Een veld waarin op alle mogelijke niveaus en in diverse dimensies informatie wordt uitgewisseld.

Mijn kennismaking met het werk van Dr. Michael Newton en zijn concept van L.B.L.® (Lifes Between Lives) past in dat beeld. Ik volgde daarom de opleiding bij T.N.I.***

Zijn vorm van hypnotherapie is gericht op Zin- en Zijnsvragen. Ik ben van mening dat het juist in deze tijd belangrijk is om ons te bezinnen op de onzichtbare, geestelijke of spirituele dimensie van ons bestaan!

* 1996 N.G.H. National Guild of Hypnotists.
** 2001 Association of Comprehensive Energy Psychology.
*** 2012 T.N.I. The Newton Institute, L.B.L.®
(Mijn info is daar te zien onder practitioners.)

Neem contact op met deze hypnotherapeut Breda (Ulvenhout):

Nadere inlichtingen via e-mail sluijters@planet.nl of telefonisch 076 – 565 14 68 / 06 – 23 77 23 79.

F.W.J. Sluijters, arts
Akkerstraat 21
4851 AJ Ulvenhout
076 – 565 14 68 of 06 – 23 77 23 79
sluijters@planet.nl

De vereniging Hypnovisie heeft nog meer goede hypnotherapeuten in Nederland. Namelijk: [Lees verder…]