Hypnotherapie opleiding voor gevorderden

in Opleiding en cursussen hypnose

Na de afronding van Hypnovision niveau 2 ontvang je het certificaat ‘Hypnotherapist’.

Niveau 2 kan worden gevolgd door mensen die niveau 1 van Hypnovision hebben doorlopen of door al praktiserende hypnotiseurs/ hypnotherapeuten. (Zie hypnotherapie opleiding voor beginners.)

Deelnemers leren met hun cliënt het proces lopen van de ongewenste situatie naar de gewenste situatie door middel van:

Gedragsbeoordeling

Gedrag, gevoelswaarde, gewaarwording, voorstellingswereld en begrip. Methodologie voor zowel cliënt als therapeut om inzicht in het gepresenteerde probleem te verkrijgen.

Doelstellen

Leer het gebruik van sleutelvragen om een doel helder te maken. Hoe congruent is cliënt met zijn doel? Hoe herken en overwin je obstakels?

Hypnose en het verbeelde doel vastleggen

In het Engels ‘GIFT’ genoemd. Een juiste benaming voor een wonderbaarlijk effectieve methode, die de cliënt helpt zijn gestelde doel onder hypnose te ervaren en zich ermee te vereenzelvigen.

Regressie naar vorige levens

De cliënt gelooft niet in reïncarnatie? Het maakt niet uit. Bewezen is dat regressie naar een vorig leven helpt in het oplossen van problemen die zich in dit leven voordoen, of je erin gelooft of niet.

Systematische desensibilisatie

Zeer werkzaam bij het oplossen van sterke angsten en fobieën (vliegangst, pleinvrees, smetangst etc.)

Het opstellen van een behandelplan

Belangrijk is het als hypnotherapeut de weg die naar het welzijn van de cliënt leidt te zien en er een behandelplan voor op te stellen.

Zelfhypnose training presenteren

Een speciaal programma van de National Guild of Hypnotists.

Toepassingen

Telkens terugkerende gedachten stoppen – brugtechnieken voor regressie – het laten samenwerken van twee delen die elkaar tegenwerken – situaties uit het verleden begrijpen en in het gevoel anders ervaren. Dit zijn enkele van de vele toepassingen die geleerd worden.

Therapeut

De houding van een Hypnovision therapeut is er een van betrokkenheid en aandacht Het gevoel en begrip van wat het begeleiden van cliënten inhoudt is een belangrijk onderdeel van de opleiding

Deelnemers ontvangen een certificaat als hypnotherapeut van het Amerikaanse National Guild of Hypnotists. www.ngh

Testimonia opleiding hypnotherapie:

De opleiding hypnotherapie die gegeven wordt door Hypnovision heeft mij veel gebracht. Hoewel het een korte opleiding is krijg je een gedegen training in alle elementen die belangrijk zijn bij het toepassen van hypnose in een therapie. Het eerste deel van de opleiding bestaat voornamelijk uit het aanleren van hypnosetechnieken (met uitzondering van een regressietechniek) en in het tweede deel van de opleiding wordt de therapeutische kant geleerd. Dit alles op een ontspannen persoonlijke wijze in kleine groepen.

De docente, Marina Niemeijer is een ervaren hypnotherapeut, die een buitengewoon goed invoelingsvermogen heeft en zeer betrokken bij de deelnemers is. Zij houdt echter op professionele manier afstand wat ik als heel prettig heb ervaren. Na de opleiding heb je een gedegen kennis van de (on)mogelijkheden van hypnose en voldoende praktijkervaring opgedaan om het geleerde meteen in de (therapie) praktijk te brengen.
– Wouthiera Crommelin

Marina werkt vanuit de verbinding met jou als mens maar is tegelijk ook helemaal verbonden met zichzelf. Als ik met Marina werk dan voel ik me verbonden met mijn eigen bron en met het universum. De verbinding is tegelijkertijd ook direct en geaard, helder en duidelijk met de voetjes op de aarde met volle aandacht voor emoties die er mogen zijn. Ze zegt wat ze te zeggen heeft op een liefdevolle en soms ook op confronterende manier.

Ze geeft door wat ze geleerd heeft en daardoor krijg jij weer de gelegenheid om je af te stemmen op je eigen groeiproces. Ik vind werken met Marina een aanrader vanwege de oprechte, zuivere en directe manier van werken zonder toeters en bellen. Een prachtig doortastend mens.
– Jacqueline Hanssen

Bij ‘Hypnovision’ vond ik een opleiding die gedegen kennis en kunde aanreikt.
– Christa Hörchner, arts-counselor

Hoewel het een korte opleiding is krijg je een gedegen training in alle elementen die belangrijk zijn bij het toepassen van hypnose in een therapie.
– 
Wouthiera Crommelin, ‘Bloei’

Meer informatie over de hypnotherapie opleiding

Opleider: Marina Niemeijer (Burgemeester U. de Vriesweg 23, 8084 AR ‘t Harde. Bereikbaar op het nummer 0525-654466 en info@hypnovision.nl)

Opleiding tot Hypnotherapeut (niveau 1): 5 Dagen Prijs onder voorbehoud: € 750.-
Inclusief lunch

Opleiding tot Hypnotherapeut (niveau 2): 5 Dagen Prijs onder voorbehoud: € 860.- Inclusief lunch Inclusief certificaat en jaar lidmaatschap van de National Guild of Hypnotists

Bij ieder niveau hoort een zesde dag, die als terugkomdag /supervisiedag geldt. Cursusdata Hypnotherapeut opleiding

Zie voor data en aanvullende informatie de site van Hypnovision.