Hypnotherapeut opleiding voor beginners

in Opleiding en cursussen hypnose

Korte, krachtige opleiding tot hypnotherapeut in twee maal 6 dagen; niveau 1 en 2. In twee delen te volgen.

Ook zeer geschikt voor therapeuten die hypnotherapie willen inzetten om hun cliënten sneller en diepgaander te helpen.

Hypnotherapie opleiding voor beginners niveau 1

Hypnovision, niveau 1 is een combinatie van de Amerikaanse opleiding tot Master Hypnotist van de National Guild of Hypnotists en de specifieke hypnose technieken van de internationaal bekende trainer Burt Goldman. De opleiding is een combinatie van klassieke en moderne hypnosetechnieken.

Enkele hypnosetechnieken zijn:

Hoe in trance te brengen

Trance en hypnose twee woorden voor eenzelfde staat van bewustzijn. Om een toestand van trance te bewerkstelligen leert u vijf verschillende methoden (inducties).

Trance diepte testen

Hoe diep gaat een persoon in trance? Het vaststellen hiervan is behulpzaam bij regressie (terug gaan in de tijd) en pijnbestrijding.

Gedragsverandering/Motivatie

De klassieke hypnose is vooral gericht op gedragsverandering en motivatie. Door middel van posthypnotische suggestie komen blijvende veranderingen tot stand

Neuro Linguïstisch Programmeren / Rapport

Begrijpen hoe mensen gebeurtenissen, de wereld, zichzelf en anderen bekijken is essentieel.

Je leert hoe een goed rapport (voeling) met uw cliënt op te bouwen en hun representatiesystemen (wijze van informatie verwerken) te herkennen.

Hypnotisch taalgebruik

In trance brengen en/of trance verdiepen door middel van taalgebruik

Therapie met het innerlijke bewustzijn (regressie)

Veelal ligt de oorzaak van een probleem opgesloten in ons onbewuste. Hypnose is de kortste weg om in contact te komen met het onbewuste. Het teruggaan naar het ontstaansmoment van een probleem geeft inzicht. Toch ligt de grootste waarde van regressie in de fase van de heling.

Het onbewuste dat nog reageert op de beleving van de oorspronkelijke situatie, wordt bewust gemaakt van de veranderde situatie, waardoor het zijn beleving kan laten gaan en de nieuwe situatie aanneemt. In alle gevallen een openbaring voor de cliënt en zelfs voor een ervaren hypnotherapeut een beleving van schoonheid.

Zelfhypnose / Autosuggestie

Suggesties staan aan het begin van de keten die ons leven richting geeft. Ons gedrag wordt door positieve en negatieve suggesties beïnvloed en uiteindelijk beheerst. Met het maken van positieve zelfsuggesties helpt u uw cliënt. Het aanleren van zelfhypnose en autosuggestie is tevens een belangrijke ‘tool’ om de cliënt te leren zélf verantwoordelijkheid nemen voor zijn/haar heling.

Snelle angstreductie

Met de Hypnovision triggering techniek kunnen angsten op een snelle manier van hun emotionele lading worden ontdaan en daarmee verdwijnen.

Hypnose en gewoonten (o.a. gewicht en roken)

Je leert via ‘positions of the mind’ en imaginatie trainingen zelfsuggestie het ‘jojo syndroom’ te helpen loslaten. Voor het stoppen met roken is er een sterk werkend programma.

Gewoonteverandering leent zich bij uitstek voor het werken met groepen.

Klik hier voor meer informatie over de hypnotherapie opleiding, de prijs en de gevorderden hypnotherapie opleiding.